2019 Davos zirvesinde uzmanların geleceğin işlerinde başarılı olmak için gerekli en iyi 5 fikri öneriyor. İşe alımlarda, beceri krizinin çözülmesinde, eğitim ve kariyer modellerinde, kadınların işlerdeki rollerinde, genç işsizlik probleminde ve zihin sağlığı konusunda çok önemli fikirlerin paylaşıldığı zirveden öne çıkanları yazıda bulabilirsiniz.
1) Senden daha akıllı insanları işe almak akıllıca
Bu, Alibaba Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Jack Ma'dan en iyi tavsiye.
"İnsanları işe aldığımda, benden daha akıllı olan insanları işe alırım. Dört, beş yıl sonra patronum olabilir. Sevdiğim, olumlu olan ve asla vazgeçmeyen insanları severim."
En iyi insanlar iyimser ve şikayet etmiyor, diyor. Ma, geçmişte öğretmen olduğu için şirket dünyasında 20 yıl hayatta kaldığını kaydetti. "Öğrencilerinizin her zaman sizden daha iyi olmasını, bir belediye başkanı olmasını, hapishanede olmamasını istiyorsunuz. Birinci kural: insanların sizden daha iyi olmasına yardımcı olun." diyor.
2) Yeni yakalı işçiler gelecek
IBM CEO'su Ginni Rometty, otomasyon hızla ilerledikçe beceri boşluğu ve iş güvensizliği korkularının gerçek olduğunu söylüyor.
“Bir beceri krizinden bahsettiğimizde, işlerin% 100'ünün değişeceğine gerçekten inanıyorum” dedi. Ancak krizin üstesinden gelmenin imkansız olmadığını savunuyor.
Rometty yeni bir eğitim ve kariyer modelinin gelişimini görmek istiyor: mavi yakalı veya beyaz yakalı değil, yeni yakalı. Bu, beceri geliştirmeye yatırım yapmak ve değişen beceri ortamına gerçek zamanlı olarak yanıt vermek anlamına gelir. Ayrıca, 4 yıllık ve ileri derecelere sahip olanları işe alma geleneksel modellerinden kurtulmak anlamına gelir.
Rometty, "Bir şirket olarak, bu sorunu çözmezsek, şu anda bu beceriyi harekete geçirmek konusunda gelecekte huzursuz olmamak için sorunu çözme adına tutkuluyuz." dedi. "Ve böylece insanların işlere girmesi kolaylaşacaktır."
3) Kadınların teknik rollere alınması, makinelerin daha verimli öğrenmesini sağlayacaktır.
LinkedIn Ortak Kurucu Ortağı ve Ürün Başkan Yardımcısı Allen Blue, telefon, bankacılık ve diğer birçok ürün ve faaliyet göz önüne alındığında yapay zeka ve makine öğreniminin tüm teknolojinin nasıl inşa edildiğinin temelini oluşturduğunu belirtiyor.
Birçok algoritmanın erkekler tarafından tasarlandığı ve üretildiği için sahip olduğu doğal önyargıları yansıtarak “İlerledikçe, bu teknolojiyi doğru bir şekilde tasarlayıp inşa etmemiz önemlidir,” diyor.
Blue, teknolojinin işyerinin esnekliğini olumlu bir şekilde destekleyebileceğini savunuyor. Çevrimiçi, video tabanlı, gerçek zamanlı olmayan öğrenme yoluyla öğrenmeyi sağladığını da belirtiyor. Belirli bir teknoloji düzeyi aynı zamanda insanların uzaktan çalışarak yaşamlarını dengelemelerini de sağlar.
4) Gençleri ve işsizleri eğitmeye yatırım yapmak
Fransa Çalışma Bakanı Muriel Pénicaud, çalışanlarına kendi eğitim programlarını seçmeleri için yılda 500 Euro vermeyi içeren yeniden yetenek kazandırma programını anlattı.
"Bugün sermayeye erişim, becerilere erişimden daha kolaydır." dedi. "Vatandaşlarımızın çoğu küreselleşme ve teknolojinin kurbanı olduklarını düşünüyor. Kontrol sizde olmadığı zaman değişim her zaman bir tehdittir. Değişim ve dönüşüm kontrolünün sizde olması gerekir, geleceğinizi seçebilmeniz gerekir."
5) Zihinsel sağlık sorunlarından kurtulanlar iş için iyidir
Zihin sağlığı Davos'ta damgalanmanın nasıl kırılacağı ve daha destekleyici işyerlerinin nasıl yaratılacağı ile ilgili bir dizi tartışma ile gündemdeydi. HSBC CEO'su John Flint, hayatta kalanların zihinsel gelişim varlıklarını devam ettirdiğini belirtti.
"Zihinsel iyileşme gerçekleştirenler sık sık bir esnekliğe ve becerikliliğe sahiptir" dedi.
Flint bankayı “en sağlıklı insan sistemine” dönüştürmek istiyor. Bunu bir bulanıklık veya iyi hissetme çabası olarak değil, performans meselesi olarak nitelendirdi.
Değişen iş ortamlarının ve iş gücü tiplerinin değiştiği yeni dijital çağda, yapay zeka ve otomasyon sayesinde insanların daha fazla insan merkezli becerilere yönleneceğini açıkça görebiliyoruz. Bu beceri sorununu görmenin ve ağırlıklı olarak mesleki ve teknik becerilere yönelmenin ötesine geçerek beceri geliştirme programlarının tüm paydaşlar tarafından ele alınması gerekiyor.
Comments