Dünya Ekonomik Forumu’nun 2020 Geleceğin İşleri Raporu’nda yer alan bazı araştırma verilerine göre; (Rapor Linki: https://lnkd.in/g-JEWER)
📌 İş liderlerinin büyük çoğunluğu (% 94) şimdi çalışanların işlerinde yeni beceriler edinmesini bekliyor.
📌 Teknolojinin benimsenmesi arttıkça 2025 yılına kadar tüm çalışanların % 50'sinin yeniden yetkinliğe ihtiyacı olacak.
📌 Ankete katılan işverenlerin ortalama % 66'sı, bir yıl içinde beceri geliştirme (upskill) ve yeniden beceri kazandırma (reskill) yatırımlarından geri dönüş almayı bekliyor.
📌 İşverenlerin 2025'e kadar ön plana çıktığını gördüğü en önemli beceri ve beceri grupları, eleştirel düşünmeni yanı sıra karmaşık problem çözme gibi aktif öğrenme, dayanıklılık, esneklik, stres toleransı gibi özyönetim becerileriyle birlikte önemli bir yumuşak beceri kümesini içerir.
Yumuşak beceriler eğitimini eğitim modelinizin ve müfredatınızın içine almak ve öğrencilerinizin profesyonel gelişimini sağlamak için bu alanda yatırım yapmak, gelişim ve kazanımlar açısından büyük geri dönüşünü sağlar.
Aslında araştırmalar, yumuşak beceri eğitiminin öğrencileri erken üniversite yaşamına ve iş dünyasına hazır olmaları açısından doğrudan birçok avantajı olduğunu göstermektedir. Nedir bu avantajlar;
➡️ Geliştirilmiş Üretkenlik
➡️ Daha Yüksek bilinçli Motivasyon
➡️ Akademik Gelişim Başarısına Güçlü Katkı
➡️ Daha Nitelikli Sosyal ve Duygusal Gelişim
➡️ Aktif İletişim ve Aktif Öz Yönlendirme
➡️ Daha Yüksek Düzeyde Başarı Bağlılığı
➡️ Daha Düşük Atalet ve Devamsızlık
Comments