top of page

Başarılı Dijital Liderlerin 7 Özelliği


VUCA ve Agile liderliğin yanı sıra dijital liderliğin de yeni normda önemi artarak devam ediyor. Peki dijital liderlerin özellikleri neler olmalı?


🎯 Başarılı Dijital Liderlerin 7 Özelliği'ni Gartner şöyle tanımlıyor:


📌 İlgisiz gibi görünen ilişkili alanları birbirine bağlama yeteneği olan yüksek derecede yaratıcılığa, yeni deneyimler edinme ve yaratma konusunda derin bir arzuya sahiptirler.


📌 İş için net hedefleri ve avantajları olan alanlarda büyük risk alırlar ve eski köye yeni icat getiren sıradışı uygulamalar yaratırlar.


📌 Endüstrinin değişmez olduğunu düşünmek yerine, endüstrilerin geleceğine ilişkin net bir vizyonu akılda tutarak kararlar alırlar.


📌 Dijital liderler İnovasyonun yaratıcılıktan daha fazlası olduğunu bilir, yaratıcı ve henüz var olmayan bir şeyi tasavvur edebilirler.


📌 Dijital liderler Yüksek AQ'ya (Adaptasyon Zekası) sahiptir ve bu beceriye sahip çevik ekipler oluştururlar.


📌 Dijitali asla sonuç olarak görmez, dijitalin bir amaç değil, bir araç olduğu konusunda net bir zihin yapısına sahiptirler.


📌 Dijital liderler teknolojiyi araştırır ve çalışanları da bu alanda motive eder. Teknolojiyi bir tutku olarak takip etmeyi, mevcut kalabalık ve rekabetçi iş ortamında yenilikçi ve güncel kalabilmeyi sağlarlar.

bottom of page