top of page

Neden Yumuşak Beceri (Soft Skill) Eğitimi Gerekli?



Çoğu zaman okullar yumuşak becerilere, akademik ve diğer sert becerilere yaptıkları kadar değer vermezler. Sert beceriler, teknik beceriler ve akademik beceriler sertifika ve diplomalarla belirlenebilir ancak yumuşak becerilerin ölçülmesi daha zor olabilir. Yumuşak beceriler, herhangi bir eğitim kurumunda ve gelecekte iş dünyasında meslekler açısından başarının önemli bir parçasıdır.


Harvard Üniversitesi, Carnegie Vakfı ve Stanford Araştırma Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre, iş başarısının %85’i iyi gelişmiş yumuşak becerilere ve insan becerilerine sahip olmaktan geldiğini ve iş başarısının yalnızca %15’i teknik becerilerden geldiği tespit edilmiştir.


Öğrencilerinizin profesyonel ve yumuşak becerilerini geliştirmek, günümüzün sürekli değişen öğrenme ve çalışma ortamında etkili olmalarına yardımcı olmak için çok önemlidir. Aynı zamanda geleceğin iş dünyası tarafından en çok talep edilen becerilerin yumuşak beceri olması açısından kurumunuzda verilecek olan yumuşak beceri eğitimleri kurumunuza da önemli bir değer ve güçlü bir vizyon sağlayacaktır.


Araştırma verileri ağırlıklı olarak yumuşak becerilerin mesleki ve teknik becerilerden daha önemli olduğunu gösteriyor.


Özellikle Türkiye'de bu alanda net bir çerçeve olmadığı gibi ölçüm yapabilecek nitelikte bir müfredat tasarımı da yok açıkçası. K12 kurumlarının en çok ihtiyacı olan da bu aslında. Ölçülemeyen önemli bir konuyu yönetmek de zor olduğu gibi bu yüzden bu alanda yatırım yapan okul ve eğitim kurumu sayısı çok az diyebiliriz.



bottom of page