top of page

Neophile veya Neophiliac: Güçlü bir yenilik eğilimi ile karakterize edilen bir kişilik türü.



Yazar Robert Anton Wilson tarafından popüler hale getirilen Neophile veya Neophiliac, güçlü bir yenilik eğilimi ile karakterize edilen bir kişilik türüdür. Doğal olarak meraklıdır ve yeni şeyler keşfetmek isterler.


Neofili terimi daha önce The Neophiliacs adlı kitabında Christopher Booker ve kısa hikayesi Hapworth 16 isimli kitapta, 1924'te J. D. Salinger tarafından kullanıldı.


Gartner'ın tanımlamasına göre etkili liderler genellikle yeni deneyimler edinme ve yaratma konusunda derin bir arzuya sahiptir ve doğal olarak yeniliği benimserler. Görünüşte ilgisiz alanları birbirine bağlama yeteneği olarak tanımlanan yüksek derecede yaratıcılığa sahiptirler.


Geçmişten kopabilecek çeşitli fikirleri memnuniyetle karşılayan bir tutum geliştiren Neofililer inovasyon bağlamında, mevcut tekliflere standart özellikler eklemek yerine, bu liderler sıfır taban noktasından başlayarak yeniliğe değer katarak ilerleme gösterirler.


Başka bir deyişle, "ne elde etmek istiyoruz?" "elimizde ne var?" yerine bu yaklaşım, mevcut varsayımları reddederek kendisini ve takımını açıkça yeni fikirlere yönlendirir.


Soft Skill eğitimlerinde tasarladığımız yenilik kavramını bir davranış ve gelişim kültürü olarak ele alıyoruz ve inovasyonu öğrenmeye entegre ediyoruz.

bottom of page