top of page

Yetenek artışıyla ilgili 10 CEO perspektifi

Yetenek artışıyla ilgili 10 CEO perspektifi


Organizasyonlar teknolojik dönüşümün hızına ve etkisine hazırlanıyor. Liderlerin teknolojinin işgücü ve toplum üzerindeki etkilerini nasıl gördüklerini daha iyi anlamak için,strateji + işdünyadaki CEO’larla yapılan iki yıllık röportajları geriye dönük olarak inceledi. Bu röportajlarda yapılan görüşmelerden çıkan sonuçlar ve görüşler aşağıdaki gibidir;


Konuşmayı değiştirme


“İnsanların 65 yaşına kadar aynı şirket için uzun vadede çalışmanın artık mantıklı olmadığını anlamalarına yardımcı olmalıyız… Yaklaşımımızı değiştirmeli ve çok esnek olmalıyız, çünkü tüm bu dönüşüm birçok geleneksel çalışma ilişkileri hakkında sahip olduğumuz görüşler. ”

ANTONIO HUERTAS MEJÍAS,

CEO, MAPFRE


Mevcut iş gücünüze odaklanın


“Netflix CEO’su Reed Hastings ile yaptığı röportajı gördüm, burada ‘Bu teknikleri nereden alıyorsunuz?’ Ve dedi ki, ‘kovduğun insanları işe aldım.’ Ve bu yapılabilir. Birisi çalışanlara kendilerini yeniden keşfetme yeteneği verirse, onlara biraz eğitim verirse, bunu yapacaklardır. Bulduğumuz şey bu. Bazı yeni insanları işe aldık ama yaşlı insanlarımızı yeniden satın aldık ve bu kadroyu iç teknolojimizi yeniden tasarlamak için inşa ettik. ”

PIYUSH GUPTA, CEO, DBS BANK


Şeffaflığın sağlanması

“İlk oturumda, çalışanlara ve şirkete sorduğum taahhüdü anlattım. Birisi elini kaldırdı ve dedi ki, ‘Bu gerçekten iyi Michael. Peki, CEO olmayı ne kadar süredir planlıyorsunuz? ‘ Bana böyle bir halka açık forumda koymak istekli çalışan için Kudos — bunun harika olduğunu düşündüm. Bence büyük bir emsal oluşturdu. Bazılarının kişisel bir soruyu neleri göz önünde bulundurabileceğine cevap vermekten ve şeffaflık ve açıklık söz konusu olduğunda söylediklerimi kastettiğimi göstermekten çok mutlu oldum. ”

MICHAEL PENNISI,

CEO, QSUPER


Temel sorunları ele alma

“Yetenek konusunda konuşmaya başlamadan önce herkesin eğitilmesi gerekiyor. Yetenekli olmayanları beceremezsin. Kalite hızla kötüleşiyor. Çok akıllı insanlarımız var, bu fırsat verildiğinde başarılı olacak. Dördüncü Sanayi Devrimi dönemi için doğru işgücüne sahip olmayı ciddi bir şekilde düşünmeye başlamamız gerekiyor.”

PETER AMANGBO, ESKI CEO, ZENITH BANK


Eğitimi yeniden tanımlayın


“Stanford’da, yıllar önce, yarı zamanlı eğitimi öncelikle insanların yüksek lisans derecesi almaya odaklanmış olarak düşündük. Bugün, bir sertifika — makine öğreniminde üç kurs, siber güvenlik ve blok zincirinde üç kurs — insanların kendilerini tarlada geniş ölçüde becerebilmelerini sağlayan bir sertifika. Ve bence bunu yapmaya devam etmek zorundayız. AI devrimi bizi zorlayacak. ”

JOHN HENNESSY, CHAİR, ALPHABET; ESKI BAŞKAN, STANFORD


Daha fazla esneklik sağlayın

“Bugünün açık plan ofisleri hala bir boyutun herkese uyması gerektiği varsayımından muzdarip. Basitçe ‘herkes özel bir ofis alır’, ‘herkes bir kabin alır’, ‘herkes tezgahta yer alır’, ‘herkes tezgahı paylaşır’. Sorun bu fikirlerin hiçbiri değil. Herkesin aynı şeyi aldığı fikri. Çözüm, özgürlüğü karışıma geri koymak. ”

JIM KEANE, CEO, STEELCASE


Gereksizliği otomatikleştirin



“[Robotik süreç otomasyonu], beceri seviyesinin özüdür. İnsanları tekrarlayan işlerinden kurtarırsak, yeni şeyler öğrenmek, müşterilerle daha iyi bağlantı kurmak, yumuşak becerilerini geliştirmek için zamanları olur. ”

DANIEL DINES, KURUCU ORTAK VE CEO, UIPATH


Tüm şirketi büyüt

“O kadar hızlı büyüdük ki, işinizi üstlenecek birine rehberlik etmiyorsanız başarılı olamıyorsunuz demektir. Büyümekte olan bir şirkette, her zaman sizi bekleyen başka bir iş vardır. En başarılı insanlarımız, sürekli olarak işe almış, eğitmiş ve diğer güçlü insanları terfi ettirmiş kişilerdir. Yaşları boyunca hayal ettiklerinden daha büyük müşteri ilişkileri ve iş işlevlerinden sorumlu kadın ve erkeklere sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Burada diyoruz ki, ‘kendinizi büyütmek’ yerine ‘liderliği büyütmek’. Kesinlikle benim inancım. ”

NINA VACA, KURUCU, BAŞKAN VE CEO, PINNACLE GROUP


Kompleksi kolaylaştırın


“Daha sezgisel bir kullanıcı arayüzü oluşturmakla ilgileniyorum, bu yüzden birisi fabrika ortamımızda üretken olmak için dört yıllık bir üniversite diplomasına sahip olmak zorunda değil …. Olası bir senaryo, talimatları iletmek için sanal gerçeklik gözlüklerini kullanmaktır. Bir çalışan sadece karmaşık işleri gerçekleştirmek için nereye bakılacağını ve nasıl hareket edileceğini bilmelidir. Bilgisayar destekli bir ortamda üretken olacaklar. Gelecek burada. ”

BARBARA HUMPTON, CEO, SIEMENS ABD


En baştan başla

“Teknolojide geliştirilmekte olan her şeyin gücü, kuruluşun yukarıdan aşağıya kadar açık olmalıdır. Bu anlayış seviyesinden dış kaynak kullanamazsınız. Ve bu sadece teknolojik öğrenme değil; iş modeli öğrenmedir. Çoğunlukla bu teknoloji ile neler yapabileceğinizi öğrenmeniz gerekiyor. ”

NATARAJAN CHANDRASEKARAN, TATA SONS BAŞKANI


bottom of page